Datagrundlag og databehandling

Statistikken baseres på et specialudtræk fra kommunernes børnetilskuds­modul. Da Kommuneqarfik Sermersooq fra midten af 2021 ikke længere benytter det fælles børnetilskudsmodul, er der for denne kommune suppleret med oplysninger fra det fællesoffentlige økonomisystem prisme.

 

Statistikkodning

Dataudtrækkene er foretaget fra administrative registre, der ikke er opbygget med statistiske formål for øje, hvilket nødvendiggør en efterfølgende omstrukturering og validering.

 

Validering af data

Statistikken baseres på udbetalinger fra kommunernes børnetilskudsmodul. Udbetalinger og reguleringer der foretages udenom børnetilskudsmodulet indgår ikke som grundlag for statistikken.

 

 

Metode

Nærværende statistik omhandler kun personer, der i Grønlands Statistiks befolkningsregister er opført som bosiddende i Grønland ultimo året inden for den kommunale inddeling. Personen regnes som bosiddende på den lokalitet, der er angivet i befolkningsregisteret. Lokaliteten i befolkningsregisteret kan være en anden lokalitet end den lokalitet, der er angivet i kommunernes regnskabssystem.

 

For 2014-2017 er populationen af børnetilskudsmodtagere yderligere afgrænset af størrelsen af det modtagne beløb. En person bliver ekskluderet i opgørelsen, hvis det modtagne beløb for børnetilskud i løbet af december måned er mindre end 239 kr. (den laveste månedlige børnetilskudsydelse i 2013).

 

Alder

Alder er opgjort 1. december i det pågældende år.

 

Antal børn

Antal børn er opgjort ultimo december i det pågældende år. Optællingen foregår via udtrækkene fra de kommunale it-systemer, hvor børnenes cpr. nr. er tilknyttede de enkelte børnetilskudsudbetalinger.